dakopbouwen oosterhout

Dakopbouw als passende oplossing

Heeft u een woning met een plat dak en wilt u meer ruimte? Dan kan een Dakopbouw voor u de oplossing zijn.

Een opbouw op het dak zorgt voor tot wel 33% meer woonruimte en wordt altijd boven op het dak geplaatst. Ideaal wanneer u geen ruimte heeft voor een uitbouw of aanbouw aan uw woning. Tevens kunt u, als u wel een huis met aanbouw heeft, ook bovenop de aanbouw een extra verdieping laten plaatsen.

Een dakopbouw op een bungalow, zorgt zelfs voor maar liefst een verdubbeling van uw woonoppervlak!

DAKOPBOUW OP GARAGE

Heeft u een garage aangrenzend tegen uw woning, dan kunt u overwegen een opbouw op het dak van uw garage te laten plaatsen.

Met zo’n garage dakopbouw wordt een extra ruimte gerealiseerd die zich prima leent voor een extra grote kamer of badkamer. Het voordeel hiervan is, dat u deze extra verdieping op de garage bij de bovenverdieping kunt betrekken, waardoor u meer vloeroppervlak krijgt. U vergroot met zo’n opbouw meteen de hele eerste verdieping, wat direct zorgt voor een waardevermeerdering van uw huis.

Ook hierin zijn er talloze mogelijkheden en ontwerpen waaruit u kunt kiezen. Heeft u bijvoorbeeld een garage die zowel grenst aan de hoofdwoning als aan een bijkeuken, of bijgebouw, dan kunt u zelfs een gedeelte reserveren voor een dakopbouw met een dakterras, of een (semi) inpandig balkon.

Het dak van een dakopbouw is ook belangrijk en kan zelfs voor meer ruimte zorgen, als u bijvoorbeeld een opbouw met zadeldak kiest. Een opbouw op een plat dak, is in vele vormen en ontwerpen te realiseren.

Samen met u maken we dan ook het ontwerp en de bouwtekeningen in orde, zodat iedere willekeurige dakopbouw volledig naar uw wensen gebouwd kan worden.

DAKOPBOUW OP PLAT DAK

Een woning met een plat dak leent zich uitstekend voor een dakopbouw. Het voordeel van een opbouw op uw dak, is dat zo’n verdieping op het gehele dak geplaatst kan worden. Dit zorgt voor een derde vergroting van uw huis en biedt tevens vele voordelen en mogelijkheden. U heeft dan een hele nieuwe woning bovenop uw huis, zonder dat deze extra verdieping ten koste gaat van uw tuin en de ruimte om het huis. Een dakopbouw op uw platte dak zal u meteen meer wooncomfort bieden. Immers, u bepaalt helemaal zelf de indeling ervan. Met uitzondering van de draagmuren, kunt u muren laten plaatsen waar u wilt.

Deze nieuwe extra woonlaag op uw dak kunt u inrichten op vele manieren. Of u nu extra slaapkamers, een luxe grote badkamer, of een kantoor wilt, er zijn talloze mogelijkheden om een dakopbouw te realiseren zoals u dat wenst, en van alle luxe en gemakken voorzien.

WAT U OOK KIEST, WIJ ZORGEN ER ALTIJD VOOR DAT UW OPBOUW DUURZAAM GEBOUWD WORDT EN GOED WORDT GEÏSOLEERD.

VOORBEELDEN DAKOPBOUW

 • Verdieping op aangrenzende garageDeze opbouw wordt geplaatst op de garage en is direct verbonden met de woning.
 • Verdieping op vrijstaande garageZo’n opbouw wordt gebouwd op het dak van uw garage en middels een aanbouw verbonden met de naast gelegen woning.
 • Een dakopbouw met dakterrasMet dit type wordt er meer ruimte zowel binnen als buiten gerealiseerd.
 • Dakopbouw met schuin dak
 • Dakopbouw met zadeldakDeze bouwstijl heeft als voordeel dat bovenop de opbouw extra ruimte wordt gecreëerd.
 • Contrasterende dakopbouwDeze stijl is ideaal als de naastgelegen woningen ook een opbouw hebben, of dat uw buren plannen hebben voor een opbouw
 • Prefab dakopbouw Deze opbouw wordt in z’n geheel tevoren gefabriceerd en op uw dak gehesen en geplaatst.
 • Houten dakopbouw
 • Stenen dakopbouw
 • Verdieping op bestaande aanbouw of uitbouw Een uitbouw heeft meestal een plat dak en is daardoor geschikt om een dakopbouw te plaatsen die weer verbonden wordt met uw woning. Ook hierin zijn weer talloze ontwerpen te realiseren.
 • Dakopbouw op bungalow Met deze opbouw verdubbelt u het woonoppervlak van uw woning en is tevens te bouwen met schuine daken en desgewenst met dakkapellen.

 

Wanneer u gekozen heeft wat voor dakopbouw u wilt, dan is het ook belangrijk om de materialen voor de binnenwanden en buitenkant te kiezen. Ditzelfde geldt voor de accessoires, zoals bijvoorbeeld een rolluik, zonnewering, zonneschermen, dakvensters, ventilatorroosters, of horren. Ook hierin zijn er veel mogelijkheden.

Bouwplannen? Neem contact met ons op

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

VERGUNNING

Voor een opbouw op ieder willekeurig dak is altijd een vergunning nodig. Er wordt een compleet nieuwe verdieping gebouwd en daarom is het in alle gevallen verplicht een bouwvergunning aan te vragen. Zo’n vergunning wordt ook wel omgevingsvergunning genoemd en moet bij de gemeente of het omgevingsloket worden aangevraagd. Wat de Gemeente van u nodig heeft zijn de bouwtekeningen. Aan de hand van deze tekeningen kan de gemeente toetsen of het ontwerp aan de wettelijke eisen voldoet. Hierbij wordt gekeken naar het bouwbesluit en bestemmingplan. Dit zijn de twee belangrijkste richtlijnen waar een vergunningaanvraag aan wordt getoetst.

Naast de bouwtekeningen, kunnen er nog andere stukken worden gevraagd. Het is daarom ook aan te raden om foto’s te maken en mee te sturen van de bestaande toestand van uw woning. Een foto zegt meer dan een heel verhaal en geeft snel een goed beeld van de situatie. Bij een digitale aanvraag voor een omgevingsvergunning worden bijvoorbeeld ook de geschatte bouwkosten gevraagd. Het is daarom belangrijk dat u zo goed mogelijk op de hoogte bent wat er bij zo’n aanvraag voor een bouwvergunning allemaal komt kijken. Dit verschilt per aanvraag en situatie.

dakopbouwen oosterhout 3

HOE LANG DUURT DE PROCEDURE VAN DE AANVRAAG VAN UW BOUWVERGUNNING

 • U dient uw aanvraag in bij de gemeente of omgevingsloket
 • U stuurt alle nodige documenten op
 • De gemeente neemt contact op als de documenten niet volledig zijn of de aanvraag niet compleet is
 • Bij een reguliere aanvraag van een bouwvergunning heeft de gemeente 8 weken de tijd om te reagerenWanneer de aanvraag niet compleet is, zal dit langer duren
 • Nadat de omgevingsvergunning is goedgekeurd, krijgen de omwonende 6 weken de tijd om bezwaar te maken
 • Wordt er geen bezwaar gemaakt, dan begint het leukste moment, het bouwen!

 

Het verlenen van de bouwvergunning wordt gepubliceerd in de lokale krant of op de gemeentelijke website.

VOORBEELD DAKOPBOUW PLAT DAK OOSTERHOUT

Bekijk meer voorbeelden van renovaties en restauraties van oude of monumentale panden op onze renovatieprojecten pagina.

Wij komen graag in contact met u

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
dakopbouwen oosterhout

TIP;

Omdat een dakopbouw een zeer grote verbouwing betreft bent u verplicht om dit bij de buren te melden. Licht daarom ruimschoots voordat het bouwen begint uw buren in. Wellicht hebben uw buren ook bouwplannen voor een dakopbouw en kunt u uw plannen combineren met die van de buren. Dit kan behoorlijk in de kosten schelen.

Omdat er zoveel bij komt kijken en zo’n aanvraag voor veel mensen als lastig wordt ervaren, kunt u er ook voor kiezen om deze hele aanvraag aan ons over te laten.

WAT DOEN WIJ VOOR U?

 • We maken met u een afspraak en komen persoonlijk bij u langs
 • Wij maken samen met u het ontwerp en de bouwtekeningen, waarin u de eindregie heeft
 • Wij zorgen desgewenst voor de aanvraag van de bouwvergunningen
 • Er worden duidelijke afspraken gemaakt, zodat u niet voor onvoorziene kosten komt te staan
 • We maken een begroting met u betreffende de bouwkosten
 • We zorgen ervoor dat u gedurende het hele bouwproces steeds persoonlijk betrokken blijft
 • U kunt rekenen op betrouwbare, vakbekwame mensen die onze kwaliteit waarborgen