Schermafbeelding 2020-04-20 om 19.10.09

  WONINGVERGROTING

Wanneer u groter wilt wonen, maar liever in uw huidige woning wilt blijven, dan is woninguitbreiding DE oplossing.

Als u eenmaal de beslissing heeft gemaakt uw woning te willen vergroten, breken er spannende tijden aan. Immers, zo’n uitbreiding van de woning, daar komt nog al wat bij kijken. Allereerst moet u natuurlijk weten wat u precies aan uw huidige woning zou willen uitbreiden.

Wilt u als woningvergroting een aanbouw, of  heeft u liever een uitbouw ter vergroting van uw woonkamer, eetkamer of  een grotere keuken? Een bijgebouw is natuurlijk ook een optie. Of wat dacht u van een dakopbouw?

Kortom, uw wilt een groter huis? keuzes te over!

BOUWIDEE -> BOUWONTWERP -> BOUWTEKENING

Natuurlijk is het in de meeste gevallen zo dat men al weet wat er vergroot zou moeten worden aan de huidige woning, maar het kan ook zo zijn dat uw twijfelt wat nu de beste manier is om uw huis uit te breiden.

U kunt ervoor kiezen om de vergroting van uw huis zelf in kaart te brengen middels bouwtekeningen, of wij helpen u daarmee en doen het samen met u.

Aan de hand van foto’s, globale schetsen en uw ideeën kunnen wij samen met u een bouwtekening gaan uitwerken, maar dit kunt u natuurlijk ook aan ons inzicht overlaten. Wij zorgen altijd voor het beste ontwerp en daar wordt u steeds bij betrokken. Dus uiteindelijk bepaalt u het eindresultaat van de bouwtekeningen!

In alle gevallen bent u bij Van Zon realisatie aan het juiste adres!

VOORBEELD AANBOUW WASPIK

WAT DOEN WIJ VOOR U?

 • Natuurlijk het eerste contact
 • We ontwerpen, desgewenst met u samen of geheel zelfstandig,de bouwtekeningen
 • Na uw akkoord werken wij de tekeningen verder uit
 • Wij maken de constructieberekeningen voor u
 • Wij regelen alle vergunningaanvragen
 • Wij verzorgen de toetsing bouwbesluit
 • En ook regelen wij voor u de milieuprestatieberekening

Neem contact met ons op

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

AANBOUW / UITBOUW

Bij een aanbouw kunt u denken aan een keuken of bijkeuken, maar ook aan een kantoor, salon of een garage die vanuit uw huis bereikbaar is. Dit is slechts een greep uit alle mogelijkheden om uw huis te vergroten middels een aanbouw.

Een uitbouw is een aanbouw ter vergroting van de bestaande ruimte over de gehele breedte van uw woning, zoals bijvoorbeeld een uitbreiding van de huidige woonkamer, of een vergroting van de eetkamer. Ook een grotere, ruimere keuken of woonkeuken behoort tot de mogelijkheden. Dit zijn natuurlijk slechts een paar voorbeelden.

Een aanbouw zorgt altijd voor meer ruimte in uw bestaande woning!

BIJGEBOUW

Zo’n aanbouw van woninguitbreiding is een heel ander verhaal. U kunt denken aan een garage, schuur, een kantoor dat een eigen ingang moet hebben, een schoonheidssalon of iets geheel anders. Een bijgebouw kunt u niet betreden vanuit de hoofdwoning, maar valt wel onder de categorie, aanbouw.

DAKOPBOUW

Bij dakopbouw denken de meeste mensen meteen aan een dakkapel. En dat is logisch, want dat komt het meest voor en ziet men ook heel veel aangebouwd aan zadeldaken (schuine daken op het huis). Een dakkapel wordt in een schuin dak gemonteerd en is dus geen dakopbouw.

Een dakopbouw is een hele verdieping die geplaatst wordt bovenop het dak van uw woning. U kunt op die manier bijvoorbeeld extra slaapkamers realiseren, of een grote badkamer, maar ook een hobbyruimte of een daktuinhuis is een optie. Of wat dacht u van een slaapkamer met badkamer en suite?

Wat uw wensen ook zijn, er zijn ontzettend veel mogelijkheden wat betreft het vergroten van uw huis.

Een dakopbouw zorgt voor maar liefst 33% meer woonoppervlak!

VOORDELEN VAN WONINGVERGROTING

 • U heeft een directe waardevermeerdering van uw huis
 • U koopt geen nieuwe woning, dus geen makelaars-, notaris-, bank- en provisiekosten
 • Vaak vergunningvrij
 • Kan al binnen 6 weken gerealiseerd zijn
 • Tijdens de werkzaamheden kunt u zonder enig probleem in uw huis blijven
 • Meer woongenot
 • U en uw gezin blijft in uw vertrouwde omgeving wonen

BOUWVERGUNNING

Per gemeente gelden hiervoor verschillende regels. Afhankelijk van de aard en de locatie van uw woning heeft u soms een bouwvergunning nodig. Het kan namelijk zijn dat er een bestemmingsplan ligt bij de gemeente, of dat u te maken krijgt met de welstandscommisie.

U kunt zelf gemakkelijk een vergunningscheck uitvoeren. Op die manier kunt u al, voordat u met uw plannen om uw woning te vergroten begint, zien of er een vergunning aangevraagd dient te worden. Dit doet u heel eenvoudig door naar de website; www.omgevingsloket.nl te gaan.

Is er een vergunning nodig? Dan zal er een constructietekening en een berekening gemaakt moeten worden.

Van Zon realisatie verzorgt ook deze werkzaamheden en zal u begeleiden bij het aanvraagproces bij de gemeente.

Heeft u vragen, of wilt u een afspraak met ons maken om de vergroting van uw woning te realiseren?