Schermafbeelding 2020-04-20 om 18.53.57

  VERBOUW

Uw huis laten verbouwen is een beslissing die u maakt wanneer uw koopwoning bijvoorbeeld gebreken heeft, of begint te vertonen.

Maar ook kan het zijn dat u niet meer tevreden bent over het wooncomfort en indeling, en u daarom besluit uw huis te laten verbouwen.

Als u  graag in uw koophuis wilt blijven wonen, is een verbouw van uw gedateerde woning de juiste oplossing voor u.

Uw huis te laten verbouwen en aan te passen tot seniorenwoning, behoort ook tot de mogelijkheden.

IN- EN UITPANDIGE VERBOUWING

Een oud huis kan vaak ook wat donker ogen, doordat er relatief weinig lichtinval is. Dit komt door de bouwstijl.

Wanneer u een hoekwoning heeft, is het misschien een idee om een zijmuur, of een gedeelte ervan, te voorzien van een schuifpui.

Sommige hoekwoningen zijn voorzien van een garage die niet vanuit de hoofdwoning te betreden is. Zo’n garage is bij uitstek geschikt om te betrekken bij uw woning en er bijvoorbeeld een eetkamer van te maken. Zo’n ruimte betrekken bij uw huis, zorgt voor extra woonoppervlak en daardoor voor meer woongenot.

Heeft u een uitgebouwde woonkamer of eetkamer met een stenen dak, dan is het mogelijk om het dak van lichtkoepels of een lichtstraat te voorzien of compleet van een dakopbouw te laten voorzien. Sommige huizen hebben wat kleinere ramen. U kunt dan heel eenvoudig kiezen voor nieuwe grote en goed geïsoleerde ramen met onderhoudsvrije kozijnen.

Heeft u radiatoren en wilt u van deze af, dan is vloerverwarming iets voor u. Het weghalen van centrale verwarming, biedt de mogelijkheid om de muren te voorzien van grotere ramen of zelfs een schuifpui. Of u nu een tussenwoning, een hoekwoning, een vrijstaand huis, of een twee onder één kap woning heeft, het verbouwen van uw woning zorgt altijd voor meer wooncomfort en kan op vele manieren gerealiseerd worden.

VOORBEELD VERBOUWING ZALTBOMMEL

BIJGEBOUW

Zo’n aanbouw van woninguitbreiding is een heel ander verhaal. U kunt denken aan een garage, schuur, een kantoor dat een eigen ingang moet hebben, een schoonheidssalon of iets geheel anders. Een bijgebouw kunt u niet betreden vanuit de hoofdwoning, maar valt wel onder de categorie, aanbouw.

DAKOPBOUW

Bij dakopbouw denken de meeste mensen meteen aan een dakkapel. En dat is logisch, want dat komt het meest voor en ziet men ook heel veel aangebouwd aan zadeldaken (schuine daken op het huis). Een dakkapel wordt in een schuin dak gemonteerd en is dus geen dakopbouw.

Een dakopbouw is een hele verdieping die geplaatst wordt bovenop het dak van uw woning. U kunt op die manier bijvoorbeeld extra slaapkamers realiseren, of een grote badkamer, maar ook een hobbyruimte of een daktuinhuis is een optie. Of wat dacht u van een slaapkamer met badkamer en suite?

Wat uw wensen ook zijn, er zijn ontzettend veel mogelijkheden wat betreft het vergroten van uw huis.

Een dakopbouw zorgt voor maar liefst 33% meer woonoppervlak!

Neem contact met ons op

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

 VOORDELEN VAN VERBOUWEN

  • U kunt blijven wonen in uw huidige koopwoning
  • Een verbouwing kan goedkoper zijn dan een nieuw huis te laten bouwen
  • U kunt uw droomhuis realiseren door een verbouwing van uw koophuis
  • Een verbouwing kan voor meer ruimte zorgen
  • Verbouwen van uw koopwoning zorgt voor meer comfort en luxe
  • Uw woning laten isoleren tijdens de verbouwing, zorgt voor lagere energiekosten
  • Uw huis onderhoudsvriendelijk laten maken, bespaart u onderhoudskosten

VERBOUW KEUKEN EN BADKAMER

Als u een externe keuken heeft, kunt u deze betrekken bij de woonkamer. Zodoende krijgt u een open keuken, waardoor uw woonkamer meteen aan oppervlakte wint en groter oogt. Open keukens en ook woonkeukens, zijn zeer gewild tegenwoordig! Een open keuken kan heel gemakkelijk middels een balie of bar gedeeltelijk gescheiden worden van de woonkamer of eetkamer. In zo’n bar of balie, kan aan weerskanten een hele kastruimte worden gerealiseerd. Zo creëert u meteen meer ruimte. Zo’n open keuken is een heel stuk gezelliger dan een externe keuken en is in diverse opstellingen, zoals een hoekopstelling die voor meer werkruimte en kastruimte zorgt, te realiseren.

Heeft uw huis een zolder en gebruikt u deze zolder bijvoorbeeld als opslag? Dan kan daar bijvoorbeeld een extra grote slaapkamer of zelfs een luxe badkamer in worden gebouwd.

Wilt u op de bovenverdieping een grotere luxe badkamer, dan is dit te realiseren door bijvoorbeeld een (kleine) kamer die u niet in gebruik heeft te betrekken bij de huidige badkamer. Maar ook een extern aangrenzende toiletruimte of kast erbij betrekken is een optie. Of wat dacht u van een ongebruikte slaapkamer te laten verbouwen tot luxe badkamer? De badkamer zoals deze nu is, kan dan zelfs verbouwd worden tot inloopkast. Maar natuurlijk kan de huidige badkamer verbouwd worden tot een luxe comfortabele badkamer als er geen mogelijkheid bestaat tot vergroting van uw badruimte. Een andere indeling kan al meer ruimte bieden.

VERBOUW SLAAPKAMERS

Heeft uw woning slaapkamers waar u niet meer tevreden over bent, dan is het verbouwen van deze kamers wat u wilt.

Van twee slaapkamers één grote laten bouwen, komt het meest voor. Maar u kunt er ook voor kiezen om juist van één grote slaapkamer, twee kleinere slaapkamers te laten bouwen. Dit doen de meeste mensen op de zolderverdieping. Één of meerdere slaapkamers op zolder met dakkapel, is erg in trek.

En wat dacht u van een slaapkamer met badkamer en suite? Of een slaapkamer met inloopkast?

Staan er in uw huidige slaapkamer kledingkasten, of staat er een kastenwand, dan kunt u overwegen om een kamer die u niet meer actief in gebruik heeft, te verbouwen tot kleedkamer. Er zijn mogelijkheden te over!

OM MEER RUIMTE IN UW WONING TE REALISEREN, IS EEN VERBOUWING ALTIJD DE MEEST IDEALE OPLOSSING!