schuur looierij

RENOVATIE EN RESTAURATIE

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om hun huidige woning te laten renoveren. Wanneer de staat van uw huis verouderd is, of gewoon niet meer aan uw wensen voldoet, dan is een verbetering en vernieuwing van uw woning wat u wilt.

Renovatie van bijvoorbeeld een oud huis, of een oude boerderij, is een investering waardoor uw bezit meteen in waarde zal stijgen.

Voor sommige renovaties zijn er zelfs subsidies te krijgen. Dit is afhankelijk van de gemeente waar u woont en om wat voor renovatie het gaat.

Bij een renovatie van een oude woning of oude boerderij, zal de woning in goede staat worden hersteld en wordt uw huis naar wens gedeeltelijk verbouwd.

Wanneer u uw oude huis of boerderij in de originele staat wilt laten herstellen, dan is er sprake van restauratie.

Het restaureren van oude boerderijen, oude huizen en jaren dertig woningen gebeurt altijd met inachtneming van alle bestaande kenmerken, zodat uw woning haar authentieke karakter behoudt. Heeft u een monumentaal pand? Dan moet een renovatie aan nog meer regels voldoen. Lees hier meer over op de pagina over renovatie van monumentale panden.

VERBOUWING EN WONINGVERBETERING OUDE WONING

Renoveren hoeft niet altijd een hele verbouwing van uw oude woning te zijn. Ook kleine renovaties kunnen al een enorme woningverbetering opleveren. Soms is het gewenst om een deel van een oude woning of oude boerderij aan te passen. Denk hierbij aan de kap van uw woning of boerderij, of een gevelrenovatie. Een gevel renoveren kan al zorgen voor een zeer frisse uitstraling van de buitenkant van uw oude, te renoveren woning. Renovatie aan de kap van het huis is vooral wenselijk wanneer er sprake is van houtworm of houtrot in de balken en houten constructie van de kap. Maar ook wanneer de kap niet meer mooi in een lijn ligt, of als u isolatie wilt laten aanbrengen.

Bij een restauratie of renovatie houden wij altijd rekening met de huidige details en karakteristieke kenmerken. Hierdoor zal er optisch zo min mogelijk worden veranderd aan uw woning. Tevens behoudt uw woning haar eigen authentieke uitstraling, terwijl uw leef- en wooncomfort, door allerlei interne verbouwingen en vernieuwingen, wordt verhoogd.

RENOVATIE LOOIERIJ OOSTERHOUT

RENOVATIE OUDE BOERDERIJ TOT WOONBOERDERIJ

Landelijk wonen in een prachtige gemoderniseerde woonboerderij, is voor veel mensen een ware droom. Echter is een bestaande woonboerderij voor veel mensen vaak veel te duur. Toch is die droom te realiseren. Namelijk, door het kopen van een oude, betaalbare, te renoveren boerderij, waar van alles aan moet gebeuren om deze weer bewoonbaar te maken.

Het kan ook zijn dat u al in het bezit bent van een oude boerderij en deze wilt laten verbouwen tot een modern woonhuis. Een renovatie van een oude boerderij tot een prachtige woonboerderij, zal in beide gevallen voor u een fantastische uitdaging zijn.

Een boerderij verbouwen biedt talloze mogelijkheden wat betreft het ontwerpen van de binnenkant. De buitenkant van uw boerderij dient natuurlijk zijn eigen charme te behouden, en zal dus ook zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat gerenoveerd en, waar nodig, vernieuwd worden. Een boerderij is immers een prachtig, waardevol stuk historie.

De grootste uitdaging van de renovatie, is natuurlijk de binnenkant. Het verbouwen van uw boerderij tot woonboerderij, begint met het ontwerpen van de inpandige ruimtes. Vaak bestaat het woongedeelte van de oude boerderij uit een tal van kleine kamertjes. Het woongedeelte is meestal ook veel kleiner dan bijvoorbeeld de deel van een boerderij.

De deel is bij oude boerderijen gebouwd aan de achtergevel of zijgevel, en via toegangsdeuren te betreden. De deel heeft bovendien doorgaans een immens grote hooizolder. Door zijn afmeting biedt dit veel mogelijkheden om uw woonboerderij te voorzien van veel ruimte.

Het woonhuis en de deel te laten verbouwen tot één geheel, is dan ook een echte aanrader! Er zijn talloze ontwerpen mogelijk, geheel naar uw eigen wensen en ideeën. Denk hierbij ook aan een prachtige open woonkeuken.

De deel betrekken bij het woongedeelte, zorgt voor veel ruimte waar talloze ontwerpen op losgelaten kunnen worden.

Neem contact met ons op

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

RENOVATIE OUDE SCHUUR OF STAL

Horen er bij de boerderij ook nog één of meerdere oude stallen of zelfs een oude schuur, dan kunt u overwegen deze mee te nemen in uw renovatieplannen.

Zo’n ruimte is uitermate geschikt om er bijvoorbeeld een vakantiewoning van te laten bouwen. Het vakantiehuis kunt u verhuren aan mensen die graag een landelijke vakantie willen. Een stal laten renoveren tot vakantiewoning, is een winstgevende investering voor de toekomst.

Tevens kunt u overwegen de stal of schuur te laten verbouwen tot mantelzorgwoning. Als u al in het bezit bent van een boerderij, of u bent van plan een oude boerderij te kopen en u wilt graag uw familie zorg bieden dicht bij huis, dan is zo’n renovatie van uw stal tot woonhuis een zeer goede optie.

Heeft u thuiswonende kinderen die toch graag zelfstandig willen wonen, dan kunt u uw kinderen deze mogelijkheid bieden. Een renovatie van meerdere stallen en/of een schuur tot woonruimte is dan een zeer goed plan.

Een stal of schuur kan ook heel goed gerenoveerd worden voor andere doeleinden.

Renovatie van uw stal of schuur tot bijvoorbeeld een bedrijfsruimte, of de schuur of stal laten renoveren tot een riant kantoor. Ook een verbouwing van de stal of schuur tot een grote praktijk is een mogelijkheid.

U ziet, de mogelijkheden van een renovatie van een oude stal en/of een oude schuur zijn oneindig.

RENOVATIE JAREN 30 WONINGEN EN OUDE HUIZEN

Renovatie van oude huizen betreft niet altijd jaren 30 woningen. Ook woningen uit de jaren 50, jaren 60 en jaren 70 zijn in principe oude huizen die makkelijk te renoveren zijn. Wat wel heel kenmerkend is aan jaren 30 woningen, is dat ze zijn gebouwd in een tijd waar kwaliteit nog hoog in het vaandel stond. Huizen uit de jaren 30 doen denken aan de ‘goede oude tijd’. Het zijn nostalgische woningen met veelal een zeer getailleerde gevel, vaak een entree voorzien van een luifel, bijna altijd hoge plafonds en ramen van glas in lood. Ook heel kenmerkend voor deze jaren 30 huizen zijn de paneeldeuren, de grote dakoverstekken en de vaak zeer speciaal vormgegeven kozijnen.

DE MEEST VOORKOMENDE ISOLATIES BIJ EEN RENOVATIE VAN OUDE HUIZEN EN BOERDERIJEN

  • Dakisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie

Deze isolaties zorgen voor een directe energiebesparing, en wordt de woning een stuk comfortabeler. In de winter zal de isolatie ervoor zorgen dat de warmte in huis blijft, terwijl het in de zomer ervoor zorgt dat het lekker koel blijft.

DAKRENOVATIE

Wanneer het dak in de constructie of in de balken houtrot of zelfs houtworm krijgt, is het zaak dat u het dak zo snel mogelijk laat renoveren. Renovatie van een dak of kap is namelijk goedkoper dan een compleet nieuw dak. Het vernieuwen van het dak van uw stal, renoveren van het dak van de schuur, of het renoveren van de kap van uw boerderij kan op verschillende manieren worden gerealiseerd.

Een aantal mogelijkheden voor dakrenovatie zijn;

De bestaande pannen en dakbeschot worden verwijderd. Indien nodig wordt de kap uitgelijnd en wordt soms het spant verstevigd:

  • Nieuwe geïsoleerde dakplaten worden aangebracht. Deze methode geeft een moderne uitstraling aan de binnenzijde
  • Of; Nieuw dakbeschot wordt aangebracht. Aan de buitenzijde wordt isolatie gemonteerd, waarop de panlatten en dakpannen komen te liggen. Deze methode geeft een traditionele uitstraling aan de binnenzijde. Het bestaande dakbeschot blijft aanwezig. Indien dat nog helemaal in tact is, kan dat gehandhaafd blijven. Voordeel hiervan is dat de woning niet geheel open komt te liggen. U merkt binnenshuis weinig van de werkzaamheden:
  • Het dakbeschot wordt geïsoleerd met isolatiedekens. De isolatie bestaat uit veertien componenten. Dit is een hoogwaardige isolatiemethode waarin het grote voordeel is dat de hoogte beperkt blijft, terwijl toch een goede isolatie wordt verkregen. Daarboven op komen de panlatten en dakpannen.
  • Of; Op het bestaande dakbeschot wordt aan de buitenkant isolatie gemonteerd. Hierop komen de panlatten met dakpannen.

 

Heeft uw boerderij een geheel of gedeeltelijk rieten dak? De renovatie van een rieten kap of dak gaat middels een andere techniek, maar zal ook altijd geïsoleerd worden.

GEVELRENOVATIE

De meest voorkomende problemen bij oude huizen, is dat vaak de muren vochtig zijn geworden en de gevel scheuren of vervuilde voegen begint te vertonen. Ook kan er sprake zijn van vorstschade en aantasting van schimmel. Wanneer u deze problemen ervaart is het zaak om een gevelrenovatie te laten doen. Door het renoveren van de gevel van uw oude woning, krijgt uw huis weer haar originele uitstraling. Renoveren van de gevel kan op verschillende manieren worden gedaan. Dit zal afhankelijk zijn van de staat van het metselwerk,  de voegen en de steen. De gevel van uw huis zal altijd in haar oude, originele staat worden hersteld.

Ditzelfde geldt voor het renoveren van het dak. Denk hierbij ook aan dakisolatie en het isoleren van de muren. Door isolatie te laten aanbrengen verlaagt u uw energiekosten en zal dus winstgevend voor u zijn.

OOK HET VOORBEREIDENDE WERK DOEN WIJ VOOR U

  • Als er een vergunning nodig is, doen wij de aanvraag.
  • Wij verzorgen alle tekeningen van elke gewenste renovatie
  • We ontwerpen eventueel samen met u de tekeningen

Wat voor verbouwing of woningverbetering u ook wenst, iedere renovatie zal door ons worden uitgevoerd met in acht neming van de karakteristieke uitstraling en bouwstijlen van uw oude huis, boerderij, stal of schuur. Bel ons voor een afspraak, we nemen graag persoonlijk uw renovatieplannen met u door.